Branding

Logo & brand design

Complete brand identity

Alion ontwerpt de visuele uitstraling van je merk, zoals een logo, het kleurgebruik en typografie. Maar ook ondersteunende zaken als fotografie, illustratie, animatie, ruimte, lay-outs of vormgebruik. 

Vuistregels voor je merk

De uitstraling en vormgeving van je merk moeten kloppen met je kernwaarden, propositie en je publiek. Daarom maken de designers van Alion het merk zichtbaar en de kernwaarden voelbaar in een logo, beeldmerk en merkdesign. In alle touchpoints, online en offline. We doen dat in een proces waarin klant en eindgebruikers een belangrijke rol spelen.

 

Een consistente uitstraling en toepassing van je identiteit helpen bij het opbouwen van aandacht en waardering voor je merk bij je doelgroep(en). Alion levert het brand design of branding op in een brandguide of een design system, zo wordt je merk altijd op de juiste manier gepresenteerd.

Ontvang binnen 2 werkdagen een offerte

Wil je snel verder met je project? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Ze helpen je graag en goed verder. Bijvoorbeeld met een intakegesprek, of direct een offerte. Dat kan al binnen 2 werkdagen.

Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

“Wij werken pragmatisch aan complexe digitale oplossingen. Met Alion hebben we een pragmatische partner, die ons een doeltreffend uiterlijk geeft voor onze soms complexe identiteit.”

Joost Lasschuit

Managing Director - Helin Data

Design System - een levende collectie van componenten

Waar designers nu vaak nog naar een blanco Sketch artboard zitten te kijken bij ieder nieuw product, hebben ze met een Design System een volledige collectie UI elementen ter beschikking. Hierdoor is er altijd eenheid in al je digitale producten, van landingspagina’s tot apps.

 

Ook als je design team groeit, of als je de ontwikkeling bij een andere partij legt, weet je zeker dat de designs aansluiten bij de merkidentiteit.

 

Een design system is een levende collectie van componenten die continu wordt geoptimaliseerd en zowel door ontwerpers als ontwikkelaars gebruikt kan worden. Het brengt huisstijl en interactie ontwerp samen op één plek; in ontwerp én in code. Zo hoeven vaste componenten zoals knoppen of invulvelden niet steeds opnieuw bedacht en gemaakt te worden, maar kunnen ze direct geïmplementeerd worden.

 

Als je hier nog meer over wilt weten, kunnen we van harte onze blogpost over Design Systems aanraden.

Waarom Alion?

Visueel passend

Alion stemt de visuele merkbeleving af op de doelgroep van je merk.

Ervaren designers

Alion heeft meer dan 20 jaar ervaring in brand en logo design.

Overzichtelijk

Alion vat de resultaten van de visuele huisstijl samen in een brandguide of design system.

Relevante cases

Hoe kom je tot een goed logo?

Brand Design kun je zien als de beleving van je merk op je doelgroep. Het is wat de wereld van je merk gaat zien.

 

Op basis van de Brand Strategy (de merk-identiteit en het merk-concept) ontwikkelen we de visuele uitstraling van je merk. Denk hierbij aan basiselementen als logo, kleurgebruik en typografie. Maar ook ondersteunende zaken als fotografie, illustratie, animatie en lay-outs.

 

We leggen alle ontworpen elementen vast in een brandguide of design system. Op die manier verzeker je je ervan dat het merk altijd op dezelfde manier wordt gepresenteerd.

 

Het proces kent een doorlooptijd van ongeveer 2 tot 3 weken afhankelijk van de wensen, sneller kan altijd. Overleg de mogelijkheden met Daan of Kezia.

Wat komt er kijken bij een goed logo design?

Hoe lang duurt het maken van een logo?

Wat kost een logo of brand design?

Waarom kies je Alion voor een logo design?

Gun je merk Alion

Een goed merk werkt! Vraag maar aan de brand designers bij Alion. Maak van je merk een succes met een brand en logo design van Alion. Neem contact op met Daan en Kezia om meer te weten. Ze helpen je graag en goed!

Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Onze diensten