Design & Development

Progressive Web App (PWA)

Sneller, veiliger en goedkoper

Alion is specialist in het bouwen van Progressive Web Apps (PWA's). We bouwen volwaardige, fullscreen mobile experiences zonder de afhankelijkheid van een app store. Snelle interfaces, ongeacht het netwerk en zelfs offline te gebruiken. Als icon te installeren op je home screen, inclusief push notifications. En toch... gewoon bereikbaar via elke browser, op een domeinnaam. Magie? Welnee, dit is hoe een app anno nu gemaakt wordt.

Downloaden en installeren is verleden tijd

Een Progressive Web App is, net als een website, voor iedereen toegankelijk. Je bent niet meer afhankelijk van een app store en iedere gebruiker heeft de laatste versie. Downloaden en installeren is verleden tijd. Kortom, de distributie van je app wordt (weer) net zo eenvoudig als het releasen van een website. SEO-technisch zit je ook helemaal goed: alle onderdelen van je app kunnen worden geïndexeerd en gedeeld met anderen.

 

Een PWA werkt supersnel en geeft de beleving van een lokaal geïnstalleerde app. Er kan een app-icoon worden geïnstalleerd op het scherm die het zelfs mogelijk maakt om de PWA offline te gebruiken. Zodra er weer verbinding is, wordt de data gesynchroniseerd. Ook de integratie met camera, microfoon en locatie is mogelijk. Wat we eigenlijk willen zeggen: een PWA kan alles wat een native app ook kan.

Ja, ik wil een PWA!

Gelijk heb je. Want van alle ontwikkelingen die we dit jaar op het web kunnen verwachten, zien wij de opmars van progressive web apps als één van de belangrijkste. Progressive web apps zijn een serieuze concurrent van native apps. Ze zijn sneller, veiliger en goedkoper om te bouwen.

 

Wil je een PWA laten ontwerpen en bouwen? Of je bestaande app omzetten naar een PWA? Kom een keer langs, we adviseren je graag.

Meer weten?

Neem contact op met onze accountmanagers als je meer wilt weten. Zij helpen je graag!

Neem contact op
Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Onze diensten