Design

UX Review

UX Onderzoek mét duidelijke adviezen

Alion heeft 20+ jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van gebruiksvriendelijke en doeltreffende websites. Maar hoe weet je of je website nog voldoet aan de verwachtingen van je doelgroep? Daar geeft de UX Review van Alion antwoord op.

 

 

Een UX Review van Alion...

 • Geeft breed advies, van gebruikservaring, vormgeving, inhoud tot techniek

 • Kent een gerichte aanpak, zo je precies weer waar de website effectiever kan

 • Bevat expert insights van onze UX en UI experts, voorzien van heldere verbeterkansen

Neem nú contact op

 

In alle jaren dat ik al met Alion samenwerk, heb ik ze ervaren als een ware partner die meedenkt, richting geeft en meeleeft in het beter overbrengen van onze boodschap op onze klanten.

Joost Lasschuit

Managing director, Helin

Welke waarde kan een UX Review voor jouw merk toevoegen?

Wil je een offerte voor een UX Review opvragen? Of heb je een vraag over de gebruiksvriendelijkheid van je website? Neem contact op met onze accountmanagers en je hebt binnen een werkdag een reactie!

Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Helder advies

Bij Alion zien we dat een website of applicatie steeds beter bijdraagt aan de doelstellingen als het continu wordt verbeterd. Maar hoe bepaal je welke verbeteringen er zijn en met wélke moet je beginnen?

 

Een UX review van Alion geeft hier het antwoord op. Een UX Review is een adviesrapport, geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

Welk probleem lost een UX Review op?

Een UX review is een kritische analyse van de totale gebruikerservaring. Het wordt ook wel website review, website scan of expert review ux genoemd. De review gaat zowel over vormgeving als techniek en wordt uitgevoerd door een UX specialist van Alion. De doelgroep(en) en eindgebruiker(s) van de website of applicatie staan hierbij centraal. Dat is de partij die uiteindelijk het effect van de website of applicatie bepaalt.

 

Een UX Review lost over het algemeen twee belangrijke problemen op die we regelmatig tegenkomen bij een project.

 

Bevestiging

Soms is er onzekerheid over een bestaande website of applicatie. Zelfs terwijl deze nog in ontwikkeling is door een andere partij. Die onzekerheid kan te maken hebben met het UX design van de website. In dat geval helpt een UX Review van Alion om helderheid te scheppen en de juiste vervolgstappen te adviseren.

 

Buikpijn benoemen

Soms haalt een website of applicatie de verwachte resultaten of doelen niet. Maar het is lastig om hier de oorzaken van te vinden. Door het project van alle kanten te beoordelen, helpt de UX Review van Alion als advies voor verbetering. Zo is je project weer snel op het juiste pad.

Een UX Review van Alion is een adviesrapport geschreven vanuit de doelgroep, voorzien van heldere verbeterkansen.

De onderdelen van een UX Review

De UX Review Alion kent een analytische benadering. Door de website of applicatie op een gestandaardiseerde manier te onderzoeken leggen we stap voor stap de mogelijke verbeterpunten bloot. Na de grondige analyse worden conclusies getrokken en aanbevelingen voor verbeteringen en vervolgstappen gedaan.

 

De UX en UI designers van Alion analyseren alle aspecten van de website of applicatie aan de hand van hun expertise, interviews met de doelgroep en trends in de markt. De volgende onderdelen zijn standaard onderdeel van de UX Review van Alion:

 • Userflows en gebruikerswensen
 • Huidige bezoekers (devices en gedrag)
 • Toegankelijkheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Vormgeving
 • Inhoud
 • Technische specificaties
 • Zoekmachineoptimalisatie / SEO

Proces

Om te starten zijn de volgende voorbereidingen nodig:

 • Een Product Owner die inhoudelijk over project kan informeren
 • Analytics rapporten en (in overleg) toegang tot relevante systemen
 • Samen maken we een planning voor de interviews vooraf én een presentatie achteraf

Planning en kosten

Onze UX Review kent een tarief vanaf € 1.750,- ex BTW. Het tarief is afhankelijk van de complexiteit van de website of applicatie waarop de review wordt uitgevoerd. De gemiddelde doorlooptijd is ongeveer 1 week, maar kan wat langer zijn voor complexere opdrachten.

Resultaten en referenties

Alion voert regelmatig een UX Review uit voor haar klanten. Het vormt vaak de start van een vruchtbare  en duurzame samenwerking. Klanten van Alion waarbij de UX Review voor verbetering heeft gezorgd zijn o.a. Primaned, Rolloos, SOBI en Footy.

 

Wat is een UX Review?

Hoe helpt een UX Review mijn doel bereiken?

Hoe lang duurt een UX Review?

Wat kost een UX Review?

Waarom kies je Alion voor een UX Review?

Ik wil graag een offerte voor een UX Review!

Direct duidelijkheid?

Neem contact op met Daan of Kezia om de mogelijkheden voor een UX Review te bespreken. Verwacht een helder voorstel waarin we onze aanpak, tarieven en planning met je delen.

Daan Verberne

Daan Verberne

Sales & Account Director

Kezia Sieters-Jansen

Kezia Sieters-Jansen

Accountmanager

Onze diensten